Турнир по прецизна стрелба с късо бойно оръжие в Шумен
Турнир по прецизна стрелба с късо бойно оръжие в Шумен / netinfo

Турнир по прецизна стрелба с късо бойно оръжие ще се проведе в Шумен утре. Той  е посветен на настъпващите Коледни и Новогодишни празници.

Организатор е Командването на Шуменския гарнизон и Военен спортен клуб „Шумен”. За първи път от създаването на военните спортни клубове в състезанието ще премерят сили състезателите на два военни спортни клуба. Гости ще са състезателите на ВСК „Феникс” на под. 28 000 – Граф Игнатиево, избрани за военен спортен клуб на 2007 година.

Откриването на Турнира по прецизна стрелба с късо бойно оръжие ще се извърши от полк. проф. д-р Андрей Андреев, зам.-началник на НВУ „В. Левски” по артилерия, ПВО и КИС и началник на Шуменския гарнизон. В турнира ще участват повече от 45 състезатели. Те са разпределени в 6 отбора, с по седем състезатели (3 жени и 4 мъже) и няколко индивидуални участници.

Класирането ще бъде индивидуално и отборно, като индивидуалните първенци ще бъдат наградени с медали, а отборите, класирали се на първите три места при мъжете и при жените ще получат купи. Наградите са осигурени от Националната спортна асоциация на Министерството на отбрана (НСА на МО) от г-н Николай Цонев, председател на Управителния съвет и г-н Пламен Дочевски – секретар на асоциацията.