Деян Герговски
Деян Герговски / dariknews.bg
Малко преди 13:30 часа вчера в дежурната част на РУ-Шумен бил приет сигнал, че в търговски обект в града мъж отправя закани към една от служителките. Изпратеният на място полицейски екип изяснил, че 60-годишен жител на село Мараш отправял заплахи към служителка в хранителен магазин, с която са в процес на развод. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Шумен заради действията си, с които е опасен за себе си и околните.

Малко след 18 часа на 22 март  служители на охранителна фирма в Шумен  потърсили съдействие от полицията. В хранителен магазин на Пети полк в нетрезво състояние малко преди това влязъл мъж, който се държал агресивно. Служители в търговския обект натиснали паник бутон. При пристигане на охранителите на обекта мъжът продължил да нарушава обществения ред и да отправя закани и заплахи. Полицейски екип пристигнал на място, установена е самоличността му - 42-годишен мъж от Шумен. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града.

67-годишен мъж от село Новосел бил задържан от полицейски служители след сигнал за семеен скандал, по време на който отправял закани и заплахи към близките си. Сигналът бил приет малко след 19 часа на 22 март.  На място пристигнал екип, който установил и задържал в полицейското управление в Шумен мъжа заради това, че е агресивен и с действията си е опасен за себе си и околните.