Трима мъже пострадаха в две последователни катастрофи
Трима мъже пострадаха в две последователни катастрофи / netinfo
Трима мъже са пострадали при две последователни катастрофи, станали снощи на главния път Русе-Варна край Шумен, в близост до разклона за Бургас, това съобщиха от полицията. Двама от пострадалите са настанени в шуменската болница. Единият от тях – 46-годишен турски гражданин е с фрактура на ребро, а другият – 57-годишен мъж е с фрактури на четири ребра. Третият пострадал - 58-годишен мъж от Шумен е със счупен десен крак и след оказана му медицинска помощ е освободен за домашно лечение.

Първият от инцидентите е станал, след като ремаркето на товарен автомобил “Рено” управляван от 34-годишния М.Х. от Турция навлиза в лентата за насрещно движение и в него се удря лек автомобил “ВАЗ” шофиран от 57-годишен мъж. Пред товарния автомобил се е движила друга кола, с турска регистрация. Водачът й, 46-годишен мъж от Република Турция, след като забелязал, че е възникнал пътен инцидент, спрял автомобила и слязъл да помогне. 

Минути след това лекия автомобил “ВАЗ” и 46-годишния турски гражданин, който оказвал съдействие на пострадалите, били ударени от “Опел”, с варненска регистрация, управляван от 45-годишния М.Б. от Варна, който се е движил в посока към Шумен.

По случая е образувано досъдебно производство.