Традиционният пролетен панаир в Търговище бе открит за 236-ти път
Традиционният пролетен панаир в Търговище бе открит за 236-ти път / Борислав Курдов

236-тият традиционен пролетен панаир и Изложение „Търговище 2013" бяха открити днес. .„Вече 236 години в хубаво и лошо време, във времена на държавен възход и падение нашият панаир винаги се е състоял", каза кметът на общината д-р Красимир Мирев, който заедно със заместник-кмета Емине Якубова прерязаха лентата..

Официални гости на 236-тия традиционен пролетен панаир  и Изложението са гости от побратимения на Търговище руски град Смоленск. Кметът д-р Мирев уточни, че ръководител на групата е вицепрезидентът на тамошната Търговско-промишлена палата. Той е уверил Мирев, че идват в България и в Търговище с със сериозни предложени в областта на икономиката и търговията.

Въпреки икономическата криза, организаторите на пролетния панаир в Търговище отчитат обичайното участие от страна на фирми-изложителки. През тази седмица в Търговище среща си дават повече от 100 фирми - производители, търговци, вносители от цялата страна. Двадесет са занаятчиите, предложили свои изделия в „Алеята на занаятите".

Новост е, че наред с фирмите, училища от региона участват в Изложението и рекламират дейността си с идеята за привличане на ученици.

Панаирът и „Изложение 2013" в Търговище традиционна са разположени върху 2 000 кв.м. площ в изложбените зали на художествена галерия „Н. Маринов" и на 20 дка зелени площи пред нея.

Веселата част на панаира пък предлага забавления за всички възрасти. Богата е и културната програма, през всичките дни на панаирната седмица.