ДПС печели изборите за Народно събрание в Шуменско с 24,49 процента, а изборите за президент и вицепрезидент - Румен Радев и Илияна Йотова - с 41,02 на сто от вота на избирателите. Това съобщиха от Районната избирателна комисия, след като от "Информационно обслужване" са обработили всички протоколи от секционните избирателни комисии в областта.

На втора позиция в изборите за Народно събрание в Шуменско са ГЕРБ-СДС с 22,58 процента, следвани от "Продължаваме промяната" с 19,7 процента, "БСП за България" с 9,76 процента и "Има такъв народ" с 8,51 процента. "Възраждане" печели 3,7 на сто от вота на избирателите в областта, "Демократична България - Обединение" - 2,63 процента, "Изправи се БГ! Ние идваме!" - 1,47 процента, а ВМРО-БНД - 1,04 процента.

ДПС печели категорично вота в чужбина

Останалите политически партии имат под един процент.

След Румен Радев и Илияна Йотова на изборите за президент и вицепрезидент в Шуменска област са кандидатите на ДПС Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, получили подкрепата на 24,24 на сто от вота на избирателите, следвани от Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева - с 20,66 процента. Четвърти са кандидатите на "Възраждане" - Костадин Костадинов и Елена Гунчева с 3,02 процента, а пети - Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе с 1,65 процента.
БТА