Избирателната активност в област Шумен към 16.00 часа за изборите за Народно събрание е 23,02 процента, а за президент и вицепрезидент - 22,94 процента. Това съобщиха от Районната избирателна комисия /РИК/.

В десетте община на областта най-висока и за двата вота продължава да е избирателната активност във Върбица - 28,83 процента за изборите за президент и вицепрезидент, и 28,35 - в изборите за народни представители. Най-ниска е активността в община Хитрино, където до 16.00 часа в изборите за президент и вицепрезидент и за Народно събрание са гласували, съответно, 17,43 и 17,01 на сто от имащите право на вот.

Избирателната активност в община Шумен към 16.00 часа в изборите за народни представители е 24,56 процента, а за президент и вицепрезидент - 24,99 процента.

Изборният ден в Шуменско протича спокойно. В още две секции в областта се гласува с хартиени бюлетини, поради проблем с машините - в селата Вехтово и Звегор. Заради същия проблем в секцията в с. Златна нива от сутринта избирателите упражняват правото си на вот само с хартиени бюлетини, каза на пресконференция в пресклуба на БТА в Шумен по-рано днес зам.-председателят и говорител на РИК Мариела Великова.
БТА