Сергей Станишев ще открие Център за административно обслужване в Търговище
Сергей Станишев ще открие Център за административно обслужване в Търговище / netinfo
Премиерът Сергей Станишев ще пристигне в Търговище днес. По програма в 16.30 ч. той ще посети в Дома за възрастни хора в града, а в 17.00 ч. – клуб „Капитан Петко войвода”. На 12 септември от 11.00 ч. е официалното откриване на Центъра за административно обслужване в Общинската администрация на Търговище. Министър - председателят ще пререже символичната лента, заедно с кмета д-р Красимир Мирев.

През 2005 г. общинската проектантска организация “АДАПТ” извърши цялостно проучване и проектиране на комплекс, състоящ се от Център за административно обслужване, зала за заседания на Общинския съвет, кабинет на съветника и приемна за граждани. През 2006 – 2007г. бе извършено строителство, чрез реконструкция на съществуващи помещения на партерния етаж на общинската администрация, битово и техническо обзавеждане, инсталиране на нов хардуер и софтуер – в размер на над 800 000 лв. изцяло собствени средства.

Центърът за административно обслужване е с площ 800 кв.м. В него посетителите на място получават достъп на хартиен и електронен носител до повече от 170 административни и технически услуги. Осигурява се максимална публичност и прозрачност за дейността на общинската администрация и извършваните от нея услуги. За целта е въведена модерна система за видео наблюдение и строго регламентиран електронен контрол на достъп.

Центърът за административно обслужване на Община Търговище стартира дейността си на 27 юни 2008 г. До 1 септември 2008 г. там са регистрирани 3 993 услуги, общият брой на регистрираните документи е 7 674 /писма, договори, заповеди, жалби, становища и др./ В Центъра са разположени 19 работни места в направления ГРАО, ТСУ, Деловодство, Местни данъци и такси и обслужващи каси. Изградената обща база дава възможност за използване на съвременни информационни и компютърни технологии.

Успоредно с проектирането, изграждането и обзавеждането бе проведено обучение на ръководството и служителите по системата CAF и се реализира проект “Въвеждане методите на организационното съвършенство”, целящ повишаване качеството на услугите, предоставяни на гражданите и максималното им улеснение. Община Търговище е и пилотна община при внедряването на Система за Експертно Мнение за Качеството на Обслужване /СЕМКО/.

С реконструкцията на ЦАО беше изградена и нова зала за Общински съвет – Търговище. Тя разполага с 36 места за съветниците /33-ма на брой/ и 100 посетителски места. В нея е разположен и Кабинет на съветника. Внедрена е система за електронно гласуване.