Ръководството на Североизточния район заседава в Шумен
Ръководството на Североизточния район заседава в Шумен / снимка: Областна управа-Шумен

Шумен беше домакин и на редовно заседание на Регионалния координационен комитет (РКК) към Регионалния съвет за развитие (РСР) в Североизточен район (СИР), съобщават от областната управа. Представителите на Управляващите органи на Оперативните програми в институциите запознаха присъстващите с актуална информация относно напредъка и финансовото изпълнение на отделните оперативни програми на територията на Североизточен район за периода септември-ноември 2012 г.

По време на заседанието бе представена актуална информация, относно етапа на разработване на Договора за партньорство на Република България и на оперативните програми за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Европейските фондове за програмния период 2014-2020 г.

Бе обсъден и приет проект на Годишната индикативна програма за дейността на съвета през 2013 г., съгласуван с областните управители на област Варна и област Търговище.

С решение на съвета, за представител и заместник-представител на РСР в съвместната българо-румънска работна група по „България-Румъния 2014-2020 г.", с оглед териториалния обхват на програмата, бяха определени съответно Желязко Желязков, областен управител на област Добрич и Детелина Николова, кмет на община град Добрич.
Основен акцент в дневния ред на Регионалния съвет за развитие беше обсъждането на проекта на Регионалния план за развитие на Североизточен район 2014-2020 г.