Заради спрян ремонт на общински път жители на няколко села излязоха на протест край Шумен. През октомври започна цялостен ремонт на близо 4-километровата отсечка между Шумен и съседното село Васил Друмев.
 
Преди няколко дни обаче дейностите бяха преустановени заради ниските температури.
 
Пътуващите по пътя не са доволни от състоянието, в което той ще посрещне зимата и затова излязоха на мирен протест.

Проблемът е, че започнаха и в един момент спряха. Работиха около месец и половина и ремонтът приключи. Идват машини - на седмицата по един-два пъти. Работят по два-три часа и ремонтът не се осъществява, казва Галин Илиев, който е организатор на протеста. 

Ремонтът на пътя започна през октомври.
Dariknews.bg


Искаме да ни се даде някакъв отговор - кога ремонтът ще бъде приключен, допълва той. 
 
Отсечката не е ремонтирана основно от десетилетия. А тя свързва най-близките села с областния център Шумен. Състоянието му към момента прави придвижването много трудно. 

От фирмата изпълнител посочват, че работят върху това пътят да е пригоден за използване през зимата, като запълват дупките. Асафлтирането е спряно, тъй като атмосферните условия не го позволяват.

Ремонтът на пътя започна през октомври.
Dariknews.bg


Когато времето се задържи хубаво и топло, дейностите по покриване с асфалт ще бъдат възобновени. 
 
Според Ивайло Митев обаче срокът за изпълнение е могло да бъде много по-кратък. Мъжът посочва, че само по няколко часа машини и работници са извършвали някакви дейности по шосето. 
 
Не може в 10 и половина тръгвам аз към Шумен – да няма никой да работи. В 3 часа се прибирам. Те прибират машините – това за 2-3 часа няма как да стане.  
 

Ремонтът на пътя започна през октомври.
Dariknews.bg


Друг от протестиращите - Станимир Стойчев се пита защо изобщо ремонтът е започнал, ако се е знаело, че няма как да се завърши преди зимата. 
 
 Да закърпят големите дупки, да изкараме зимата, напролет да го започнат. Да го възстановят пътя както трябва, казва той. 
 
Искаме да асфлатират пътя, да не го оставят за пролетта, защото – след един месец, като падне студа – просто няма да може да се движим, категоричен е Ивайло Митев.
 

Ремонтът на пътя започна през октомври.
Dariknews.bg


Протестиращите обявиха, че ако няма реакция от общината и фирмата изпълнител, ще продължат недоволството си, но този път като затворят и движението.