белезници арест
белезници арест / / iStock/Getty Images
Около 20 грама наркотично вещество било намерено  и иззето от полицейски служители вчера следобед от 36-годишен жител на Търговище. Той бил пътник в лек автомобил „Шкода Фабия“ с шуменска регистрация. Водачът, 49-годишен от Нови пазар бил спрян за проверка на ул.“Софийско шосе“, край Хиподрума. При проверка на контролния пункт  пътникът бил притеснен. Това не останало незабелязано от полицейските служители. Извършено било претърсване, по време на което са намерени две пликчета със суха листна тревна маса около 20 грама- по данни на 36-годишният „чай за пушене“. Веществото било иззето, мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Двама са установени да шофират след употреба на наркотични вещества вчера в Шумен. Малко след 14:30 часа на ул.“Софийско шосе“ в града, близо до Хиподрума била извършена проверка на водач на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация. Водачът, 23-годишен шуменец, бил тестван с дръг чек, който отчел положителна на метамфетамин проба. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Около 22:45 часа за проверка на ул.“Ген. Драгомиров“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Рено „Меган сценик“. Зад волана бил 19-годишен местен жител. Тестван бил с дръг чек за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Отчетена била положителна проба на канабис. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК.