/ iStock/Getty Images
И тази година ще се състои конкурс за най-голяма диня
Традиционният празник на динята в село Салманово ще се състои на 21 август, от 17.00 часа, в парка на населеното място, съобщават от пресцентъра на общинската администрация в Шумен.

И тази година ще се състои конкурс за най-голяма диня, която ще бъде претеглена на място и разрязана на площада. В традиционното дефиле на плашилата ще се включат и представители на казанлъшкото село Шейново. Ще бъде подредена и изложба с близо 60 рисунки на деца от София, Враца, Казанлък, Попово, Бургас, Русенско, Плевенско и Шуменско, които са участвали в онлайн конкурс, тематично свързан с динята.

"Винаги е много весело, шумно и интересно както за участниците, така и за гостите. Надяваме се отново да се получи многолюден и хубав празник на селото", казва секретарят на читалището в селото Росна Грудева, цитирана от общинския пресцентър.

За празничното настроение ще се погрижат самодейци от село Николово, Русенско, от читалищата в шуменските села Хан Крум и Троица, групи от с. Салманово и Райко Кирилов - един от най-обичаните български народни певци, допълват от общинския пресцентър.