Община Шумен
Община Шумен / Община Шумен
При проверка на детски и спортни площадки рано тази сутрин общинските инспектори по Наредба 1 са установили, че са потрошени част от съоръженията на детската площадка, която се намира между блоковете на ул. „Добруджа“ №21 и ул. „Съединение“ №16. Предполага се, че посегателството е станало късно снощи. Това съобщават от пресцентъра на Община Шумен.

Изцяло е унищожен пясъчникът за игра на най-малките. Повредени са и двете пързалки за децата. Деформирани и кошчетата. Посегнато е и на информационната табела на площадката. Тя е отчупена и на металната стойка е останала само част от нея.

Община Шумен
Община Шумен


Детската площадка е една от най-новите, които общината направи през миналата година. Възстановяването на съоръженията ще струва на администрацията около 600 лв. Припомняме, че Шумен заделя в бюджета си всяка година по 200 000 лв. за изграждане на нови детски площадки.

Граждани и общински служители изразяват огромното си огорчение, че дори във време на изпитание вандалските прояви не спират.

Община Шумен
Община Шумен


Още днес строителят е уведомен. Той ще отстрани повредените съоръжения и ще постави нови. Не е ли редно обаче всички ние и като родители, и като общество да сме по-чувствителни и да провокираме нетърпимост към подобни действия, посочват в официалното си съобщение от Община Шумен.