/ ВИК
ВиК-Шумен започва работа по цялостната подмяна на водопровода по ул. "Иван Кръстев Ивански" в кв. "Дивдядово" и прилежащите сградни водопроводни отклонения, едновременно с асфалтиране на улицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

В рамките на проекта, който е част от програмата на ВиК-Шумен за осигуряване на качествено водоснабдяване в обслужвания от дружеството регион, ще бъдат подменени 620 метра водопровод от етернит с нов, от полиетилен, включително 29 броя сградни водопроводни отклонения, свързващи отделните имоти по улицата. При изпълнение на работите са възможни нарушения на водоподаването, за което клиентите ще бъдат уведомени, уточняват от пресцентъра на местното ВиК.

ВиК-Шумен разработва нова система за контрол и управление на водния сектор

"Водопроводът е етернитов, с малък диаметър и е положен по-плитко от необходимото, което е една от причините за чести аварии по него. Подменяме го превантивно, извън инвестиционната ни програма, като използваме възможността да работим едновременно с асфалтиране на улицата от страна на община Шумен.

Така, освен че ще подобрим водоснабдяването на района, ще избегнем допълнителни неудобства за хората и увреждане на новоположена асфалтова настилка в случай на аварии", отбелязва главният инженер на ВиК-Шумен Стоян Владимиров, цитиран от пресцентъра на дружеството.