Подготвят Вълшебната завеса в Търговище
Подготвят Вълшебната завеса в Търговище / Драматичен театър-Търговище

Организаторите на „Вълшебната завеса” в Драматичен театър – Търговище вече подготвят 12-то издание на фестивала. До края на март трябва да е готова селекцията от най-добрите заглавия. Тази година преценката ще е на театроведа Зорница Каменова.

След като спечели признанието на Министерство на културата, „Вълшебната завеса” – Търговище вече е един от петте знакови национални театрални форуми, които дават бонус на участниците в него. Може би това е причината за повишения интерес на драматичните театри от страната, заявяващи желание да се включат в селекцията.

Международно участие се очаква с постановки от Букурещ /Румъния/, Анталия /Републики Турция/, интерес проявяват и трупи от Израел, Италия, Чехия, има запитване и от Аржентина.

През първата седмица на май Търговище за пореден път ще се превърне в театрална столица на изкуството за деца. Празниците не се изчерпват с това, децата няма да са само зрители през тези дни. Организаторите отново предвиждат конкурс за рисунка, която ще краси плаката на следващия фестивал. Кастингът „Звездите на Вълшебната завеса”, който проходи през миналата година, пак ще събере малките артистични таланти под прожекторите на голямата сцена. Предвидени са хепънинги, възрастните ще дискутират как да създават по-добро изкуство за малчуганите.