Организаторите на конкурса в Карнеги хол: Хасан и Ибрахим не са дисквалифицирани
Организаторите на конкурса в Карнеги хол: Хасан и Ибрахим не са дисквалифицирани / снимка: БГНЕС, архив

Хасан и Ибрахим Игнатови не са дисквалифицирани от конкурса „American protégé", провел се в "Карнеги хол" в Ню Йорк. Това гласи официален отговор на организаторите на конкурса след репортерско запитване на Дарик.

След появила се информация, че младите пианисти са дисквалифицирани от престижната конкурсна надпревара, поради качено видео от участието им в интернет екипът ни реши да се обърне за точна информация към организаторите на "American protégé".

В официален отговор от там заявиха, че след появилото се в мрежата видео на близнаците е било изпратено предупредително писмо до техния баща Дениз Игнатов. След като клипа е бил свален от сайта за видео обмен организаторите са решили да не дисквалифицират младите таланти Хасан и Ибрахим.

Организаторите на конкурса не уточняват кой точно е качил видеото с участието на Хасан и Ибрахим в интернет, предполагат само, че това може да е техният баща или някой техен близък. Въпреки разразилия се скандал американците заявяват, че подкрепят талантливите пианисти от България.