Опашки в общината от първия ден на кампанията за плащане
Опашки в общината от първия ден на кампанията за плащане / netinfo

Кампанията за плащане на местните данъци и такси в Шумен стартира с огромни опашки. Още преди отварянето на данъчните каси, пред сградата на община Шумен се бяха събрали много нетърпеливи данъкоплатци.

Първи по традиция данъците си плати зам.-кметът по бюджет и финанси Александър Генчев. Около 7 млн. лв., приходи от данъци очакват в местната администрация - още около 5 млн. трябва да са приходите от такса „смет".

Налозите могат да се платят разсрочено на по две равни вноски - до края на месец октомври, всеки който плати данъка си, в пълен размер до края на април ще получи 5% отстъпка.

Опашки в общината от първия ден на кампанията за плащане
netinfo

„Организирали сме работата така, че всяка каса да почива по различно време, за да може в работното време, през което нали обслужваме граждани да има постоянно работеща каса", обясни Дияна Стефанова - началник Отдел „Местни данъци и ТБО' към община Шумен.

Първите граждани, коиот заплатиха данъците си обясниха, че правят това в началото на кампанията, защото не обичат да имат висящи задължения. Някои пък заявиха, че по-този начин изразяват вота си за развитие на града и общината.

На всички данъкоплатци днес деца от ученическия парламент подаряваха мартеница за здраве.