„Магията на песента” започва утре в Търговище
„Магията на песента” започва утре в Търговище / Диляна Стойчева
Утре започва Шестият национален конкурс за млади изпълнители „Магията на песента”, организиран от Младежки дом – Търговище. В него ще се включат над 100 момичета и момчета на възраст от 7 до 25 години от Добрич, Шумен, Горна Оряховица, Русе и много други градове на страната.

“Магията на песента” съществува като конкурс за авторска песен с регионален характер от 1998г. По-късно се превръща в национален и започва да акцентира повече на доброто изпълнение и музикалните данни на участниците. Младежите се състезават в две категории – индивидуални изпълнители и вокални дуети и триа.

Конкуренцията между индивидуалните изпълнители винаги е много голяма, те са разделени в четири възрастови групи. Награди се присъждат във всяка от тях, такива има и за дуетите и груповите изпълнения. Наградният фонд е 3000лв. Връчва се приз на Община Търговище и естествено Гран При. Тази година петчленното жури ще се председателства от популярната Маргарита Хранова. Преди нея тази отговорна задача са поемали Тони Димитрова, Нели Рангелова, Красимир и Виолета Гюлмезови и др.

Миналогодишната носителка на голямата награда на конкурса Жулиета Иванова от Русе ще открие галаконцерта, който ще започне в 19.00ч., в неделя, в залата на драматичния театър. Ще се представят всички победители от тази година. Ще има и изпълнения на Маргарита Хранова.