/ Дарик Бургас
Огнеборци гасят голям пожар край село Каменяк, Шуменско, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Оттам уточняват, че три къщи в селото са спасени от опожаряване, след пожар край жп линията в селото. Унищожена е обаче къщата на 60-годишен мъж и имуществото в нея. В съседен имот е изгоряла и 60 кв. м покривна конструкция. Пострадали няма.

Сигнал за произшествието е подаден в 17.33 в дежурната част на пожарната в Шумен. Съобщено е било, че горят сухи треви. По пътя огнеборците получили информация, че пламъците са тръгнали към близките къщи, поради силен вятър. Към мястото са насочени още два екипа от Шумен и Нови пазар.

Горят стотици декари гора в Хасковско

Общо 11 огнеборци работят на терена. Огънят вече е локализиран. Продължава гасенето на пламъците, които са на площ от 20 декара.

От изпратените до медиите - от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен, кадри от пожара се вижда гъст дим над селото. Според първоначалните данни, пламъците са тръгнали от жп линията в селото, вероятно от искри на спирачки на преминаващ влак.

До момента огнеборците са реагирали на 11 пожара в областта, четири от които - на много голяма площ, покрай жп линията Русе-Варна. В един от тях са унищожени жп траверси край с. Златна нива. На мястото се извършва оглед, уточняват от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

Оттам допълват, че е получен и сигнал за пожар на жп прелеза в Плиска.