Конкурсът Панчо Владигеров започва в Шумен
Конкурсът Панчо Владигеров започва в Шумен / netinfo

Националният конкурс „Панчо Владигеров”, за пианисти и цигулари до 15-годишна възраст, ще се проведе в Шумен от днес до 11 май. В него ще участват 22-ма млади изпълнители от цялата страна, това съобщи изпълнителният директор на фондация "Панчо Владигеров" Диана Дечева.

Конкурсът ще бъде открит от 19 часа днес с концерт на Шуменската филхармония и солистите Росица Колева и Лия Петрова. По време на тържеството ще бъде отбелязана и 15-годишнината на Фондация „Панчо Владигеров”. По този повод, председателят й проф. Минчо Минчев ще връчи почетния знак на фондацията на изявени личности и институции, които са подпомагали най-много дейността на организацията. Почетният знак е пластика, изработена от Румен Михайлов.

Тазгодишният конкурс ще премине в два тура. Първият ще бъде на 9 май, а вторият – на следващия ден. Надпреварата ще приключи на 11 май с концерт на лауреатите, който ще се проведе от 11:30 ч.

Всички концерти, в рамките на конкурса, ще се проведат в залата на община Шумен. Входът е свободен, уточни Диана Дечева.