Йовчо Николов се срещна с делегати от китайския град Джънджоу
Йовчо Николов се срещна с делегати от китайския град Джънджоу / община Шумен
Официалната делегация от побратимения на Шумен град Джънджоу, Китай придружава рок-групата “HOME”, пристигнала за участие в Международния рок-фестивал, който се провежда за първи път в Шумен. Водач на официалната делегация е г-н У Ичи- заместник-директор на отдел “Култура” в Община Джънджоу. В делегацията са включени още един представител на отдел “Култура” и уредника на Центъра по изкуство в Джънджоу, към който е рок-групата “HOME”.

На официалната среща в кабинета на Йовчо Николов присъстваха зам.-кметът инж.Сотир Сотиров, временно изпълняващият длъжността Председател на Обс Димитър Вълканов, директорът на дирекция ”Просвета, култура и младежки дейности” Найден Косев и др. Г-н Николов приветства гостите и направи кратко представяне на Шумен. Той сподели прекрасните си лични впечатления от приема в Джънджоу, който шуменската делегация е получила при визитата си през миналата година.

Водачът на китайската делегация У Ичи благодари за доброто посрещане в Шумен и приветства инициативата на община Шумен за организиране на Международен рок-фестивал “Meet the twin” с участието на групи от побратимените градове.

“Надяваме се, че връзките между Шумен и Джънджоу ще продължат да се разширяват не само в областта на културата, но и в областта на икономиката”, заяви Йовчо Николов.