Изнасилиха жестоко 10-годишна в Търговище
Изнасилиха жестоко 10-годишна в Търговище / netinfo

10-годишно момиченце е било изнасилено жестоко днес в Търговище. Извършителят е заловен 40 минути след като то е потърсило помощ, каза пред журналисти директорът на ОД на МВР в града комисар Станимир Парашкевов.

Днес малко преди 9ч. детето е потърсило помощ в съседната бензиностанция.  От там са се обадили в полицията. Съдебният лекар е установил кръв по дрехите и много тежки разкъсвания. По-късно е извършена операция на детето в местната болница. Момиченцето е разказало подробно какво се е случило.

Задържан е 28-годишния Р.К. след три часа разпити той е признал за престъпните си действия.

Оказва се, че в 8.10ч. мъжът е освободен от районното управление на полицията, където е бил задържан за пътно произшествие в ранните сутрешни часове. Прибрал се и нападнал детето, с което е в близки родствени отношения, пада му се свако. Завел го във външната тоалетна и там го изнасилил жестоко.

Детето има двама братя и още двама братовчеди. Двама от тях все още са спели в къщата по време на престъплението, а бабата която гледа децата, както и жената на извършителя в момента не си били вкъщи.

Майката на момичето от около 5 години е в чужбина. Бабата гледала трите и деца. Живеели при много лоши условия, 9 пъти сменяли дома си през последните години, малките спели на земята, нямали легла. На училище ходели. Къщата, в която са сега делели с извършителя на престъплението, неговата жена и децата и.

Потърпевшата не е от ромски произход, извършителя е от т. нар. български цигани. Той и баща му са познати на полицията.

28-годишният мъж е задържан за 24 часа, уведомен е дежурния прокурор и мярката му ще бъде удължена на 72 часа. Отделът за закрила на детето също ще бъде информиран за случая.

От 10 до 20 години е наказанието за подобно престъпление по българското законодателство, поясни още комисар Станимир Парашкевов. „Фрапантно по наглост тежко престъпление" - бе определението което даде той.