акция алкохол Стара Загора полиция
акция алкохол Стара Загора полиция / БГНЕС
50-годишна жена от Шумен  била установена да шофира след употреба на алкохол, след като била освободена от полицейското управление полицаите я засекли да управлява автомобила с прекратена регистрация.

Малко преди 04:30 часа на 29 март за проверка в Индустриалната зона в  града бил спрян водач на лек автомобил Пежо 206 с шуменска регистрация. Зад волана била 50-годишна местна жителка, която лъхала на алкохол. Тествана е с дрегер, който отчел 1,76 промила алкохол в издишания въздух. Дала е кръвна проба за анализ, след което била задържана за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано досъдебно производство.

Около 15 часа на 29 март на КПП на булевард „Ришки проход“ в Шумен полицейските служители спрели и извършили проверка на лек автомобил Пежо 206, който бил без регистрационни табели. Изяснено било, че 50-годишната жена зад волана изтърпява принудителна административна мярка и управлява превозно средство с прекратена регистрация. За извършено престъпление по чл. 343 В ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

32-годишен жител на Царев брод бил установен да шофира след употреба на алкохол  на контролно-пропускателен пункт.  На 28 март около 18:40 часа  на ул.“Софийско шосе“ служителите на реда извършили проверка на водач на лек автомобил Форд „Транзит“  с шуменска регистрация. 32-годишният мъж бил изпробван с дрегер, който отчел 1,30 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано досъдебно производство.