/ ThinkStock/Getty Images
Криминалисти на полицията в Попово установиха и задържаха 36-годишен мъж, изпълнявал ролята на куриер при осъществяване на две телефонни измами
 
На 14 декември е бил получен сигнал.че около 12:00 часа на същия ден неизвестен извършител чрез обаждане на стационарен телефон е въвел в заблуждение 71-годишна жена от Попово и под предлог за необходимост да окаже съдействие на полицейски служители, провеждащи операция по задържане на извършители на телефонни измами, е отнел от владението й сумата от 2500 лв.

9 часа ало измамници „въртят“ семейство, отмъкнаха им над 18 000 лева

Веднага след получаване на сигнала в районното управление са стартирали действия по разследване на случая.Три дни по-късно - на 17 декември, в управлението е получен сигнал, че и 76-годишна жена от града е била въведена в заблуждение по идентичен начин, и чрез използване на същия предлог от владението й е била отнета сумата от 1335 лв.

Отново измама по телефона в Попово
На 18 декември, в резултат на проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалисти от РУ-Попово са  задържали 36-годишен мъж от същия град. Установено е неговата съпричастност към извършване на споменатите две измами - в престъпната схема той е изпълнявал ролята на куриер.

Същият е признал, че е прибрал парите, които една от жените оставила до входа на дома си, а другата е хвърлила през терасата, и ги е оставил на място, което му е било посочено по телефона. Разпитан е, признал е вината си и е обяснил, че след като публикувал обява, че си търси работа, е бил „нает“ по телефона да събира пратки и да ги доставя на определени от „работодателя“ му места. 

Измамиха по телефона баба от Попово