Готов в графикът за предварителни изпити в ШУ
Готов в графикът за предварителни изпити в ШУ / netinfo
Изговен е графикът за провеждане на предварителни кандидатстудентски изпити за прием в бакалавърските специалности в ШУ, научи Дарик. Той може да бъде видян на интернет адреса за кандидатстудентска информация. Всички изпити започват на посочените дати в 9.00 ч. Таксата за явяване на предварителен изпит е 20 лв. и се заплаща в касите на Ректората – корпус 1, ет. 2, стая 213, на Колежа в гр. Добрич и в ДИПКУ – Варна, /всеки работен ден от 8.30 до 16.00 ч./

Внасянето на таксите приключва в 8.30 ч. в деня на провеждане на съответния изпит. Кандидат-студентите трябва да носят със себе си личната си карта, талон за явяване на предварителен изпит и квитанция за платена такса. Всички трябва да заемат местата си в залите за провеждане на изпита не по-късно от 8.30 ч. Времетраенето на изпитите е 4 астрономически часа за решаване на тест и 5 астрономически часа за развиване на тема.

Всички кандидат-студенти имат право на повече от едно явяване на предварителни изпити, като си запазват възможността за явяване и на редовни приемни изпити в ШУ през м. юли 2008 г. В класирането ще се вземе предвид най-високата получена оценка.

Повече информация за организацията и провеждането на изпитите може да бъде получена на тел. 054 / 830 495, 052 / 30 12 43 и 058 / 60 31 38, както и на сайта на Шуменския университет.

Оценките от предварителните конкурсни изпити важат само за кандидатстване в специалностите на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.