Двама шуменски учители с отличия на конкурса „Учител на годината”
Двама шуменски учители с отличия на конкурса „Учител на годината” / netinfo

„Учител на годината" в направление „Изкуства и спорт" стана Владимир Лечев - старши учител по музика в НУ „Илия Р. Блъсков" в Шумен. Специалната награда на Председателя на Синдиката на българските учители пък грабна Светлозара Спасова - старши учител в начален етап във ІІ ОУ „Д- р Петър Берон"- Шумен.

Церемонията по награждаването се състоя на 9 май. По традиция, синдикатът на българските учители отдаде признателност на най-заслужилите български учители днес.

В тържествена атмосфера бяха наградени номинираните участници в конкурса и носителите на приза „Учител на годината" в девет направления: „Предучилищно възпитание и подготовка", „Начално образование", „Хуманитарно", „Природо-математическо", „Изкуства и спорт", „Професионално образование", „Директори и помощник-директори", „Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници" и „Млади учители". Както всяка година д.ик.н. Янка Такева връчи и Специалните награди на Председателя на Синдиката на българските учители.

Гости на събитието бяха Пламен Димитров - президент на КНСБ, министърът и заместник-министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова и Мукаддес Налбант, както и тяхната колега Соня Кръстанова - главен секретар на МОН, Ирена Николова-Гъркова - съветник в президентството, доц. Кирчо Атанасов - член на комисията по образование и наука в 42 НС, Тодор Чобанов - заместник-кмет на София, Живка Първанова - заместник-областен управител на София-град, социални партньори и др.