д-р Светлана Маркова
д-р Светлана Маркова / ГЕРБ
От началото на месец ноември доброволци от ГЕРБ-Шумен подпомагат здравните власти в борбата с коронавируса

Заместник-кметът на Шумен д-р Светлана Маркова е рамо до рамо с колегите си медици от МБАЛ-Шумен в борбата срещу COVID-19. От 2 ноември тя посреща и преглежда пациенти със симптоми на COVID-19 или такива, които изчакват резултатите си от направени PCR тестове. Д-р Маркова излезе в 30-дневен неплатен отпуск, за да помага на колегите си в усложнената обстановка в Шуменско.

В борбата с COVID-19 първоначално доброволно, а към момента и служебно своя дълг като лекари изпълняват още д-р Стоян Тодоров, който е член на общинското ръководство на ГЕРБ – Шумен и началник на Първо вътрешно Covid отделение към МБАЛ – Шумен, и д-р Хамди Авджъ, който е общински съветник от ГЕРБ – Нови пазар и ординатор към неврологичното отделение в Нови пазар, трансформирано в COVID отделение.

Проф. Ангелов: Изключително сериозна е ситуацията в Шумен

Д-р Стоян Тодоров споделя, че когато приключи работа в болницата отива и в личния си кабинет, където продължава да преглежда хора със симптоми за корона вирус. Д-р Авджъ споделя, че от 9 месеца работи по същия начин – преглежда в болницата, по малките населени места и по телефона.

Сред лекарите, борещи се с COVID-19 е и д-р Николай Стефанов. Той е кардиолог и част от ръководството на МГЕРБ – Шумен.

доброволец
ГЕРБ

За да подпомогнат лекарите в борбата с вируса, ръководството на ГЕРБ в областта, ЖГЕРБ – Шумен и народните представители от ГЕРБ – Шумен Димитър Александров и д-р Румен Генов осигуриха за Първо вътрешно Covid отделение към МБАЛ – Шумен допълнителни дистанционни термометри и пулсови оксикометри.