Д. Русева: Очаквах оставката на Светослав Спасов
Д. Русева: Очаквах оставката на Светослав Спасов / netinfo

„Оставката на Светослав Спасов, като член на политическия съвет на НДСВ и председател на младежката организация, бе очаквана” – заяви в интервю за Дарик областният председател на партията в Шумен Даниела Русева. „Мисля, че подадените оставки ще бъдат приети от нашия лидер Симеон Сакскобурготски – допълни още г-жа Русева. Тя уточни, че в партията има само временни недоразумения и различия, които ще бъдат преодоляни и няма да доведът до криза.

Според г-жа Русева проблемите в централата на НДСВ не са се отразили върху местната организация на партията в Шумен. „Надявам се всички тези препядствия да ни сплотят и да ни направят по-силни” – заяви още тя. По думите й засега няма хора, които са поискали да напуснат местните структури на партията. Членската маса на НДСВ в Шумен се е увеличила след изборите за евродепутати – уточни Даниела Русева.

На предстоящите местни избори НДСВ ще издигне свои самостоятелни кандидатури за кметове на Шумен и Каспичан. Листите с общински съветници ще са готови най-късно до средата на месец август, каза още Русева.