А. Кехайов: НЗОК създаде правно-нормативен хаос
А. Кехайов: НЗОК създаде правно-нормативен хаос / netinfo

Районната лекарска колегия в Шумен прие декларация относно проблемите, произтичащи от неподписването на НРД 2007. На извънредно общо събрание, в което са участвали 124 медици, е станало ясно, че шуменските лекари имат готовност и ще подкрепят националния лекарски протест на 15 февруари в София. В декларацията си те подкрепят искането на БЛС за оставката на председателя на УС на НЗОК д-р Емил Райнов. Подкрепя се и исканата оставка на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и екипа му, ако не вземат активна позиция по наболелите здравни проблеми.

На общото събрание в Шумен присъства и председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов. Пред Дарик той заяви, че НЗОК създаде правно-нормативен хаос в здравеопазването ни и сега търси корекции на това, което самата тя предложи пред Министерски съвет. По думите му, потвърждение за това са поправките, които настъпиха вчера в Закона за здравното осигуряване.

Д-р Кехайов подчерта, че в момента е важно да бъде направен анализ на проблемите, които имат медиците в различните райони на страната. Така, според него, ще се даде възможност пред институциите да се поставят онези наболели проблеми, които имат пряко отношение към формирането на здравната политика.