2 370 лица от област Търговище са сменили личния си лекар през юни
2 370 лица от област Търговище са сменили личния си лекар през юни / netinfo

Всички здравноосигурени граждани, които не са доволни от медицинското обслужване , или по други причини желаят да сменят личните си лекари, могат да направят това от 1 до 31 декември, напомнят от РЗОК-Търговище.

Желаещите да сторят това лица следва да закупят и попълнят формуляр за постоянен избор.Той може да се намери в сградата на ДКЦ І-ул.”Преслав”14. При новоизбрания лекар се носи попълненият формуляр, както и документ удостоверяващ, че лицето е здравноосигурено. Нужна е и здравноосигурителната книжка, в която лекарят следва да впише данните си, да положи подпис и печат.

Общопрактикуващият лекар е длъжен да оказва медицинска помощ на лицето от датата, на която е направен избора. Лицата, извършили смяна на личния си лекар не е необходимо да уведомяват предишния за това, че вече не са негови пациенти, това се извършва по служебен път от РЗОК-Търговище.

През месец юни тази година, 2370 лица от област Търговище са извършили промяна на личните лекари. Най- често срещани причини за предпочитане на друг общопрактикуващ лекар си остават недоволство от оказваната медицинска помощ и по- лесен достъп до кабинетите на лекарите.

Следващият период , в който гражданите могат да променят избора си на личен лекар е през месец юни 2008 година.