15 души от малцинствените групи ще бъдат ангажирани по проект в Попово
15 души от малцинствените групи ще бъдат ангажирани по проект в Попово / DarikNews.bg, архив

В Попово започна реализирането на проект „Нови възможности и насърчаване на лица от рискови групи, чрез създаване на социално предприятие в община Попово". Продължителността на проекта е 14 месеца. За дейността на социалното предприятие са осигурени 235 949.86 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Човешки ресурси".

В социалното предприятие ще бъдат ангажирани 15 души от малцинствени етнически групи или трайно безработни. Те ще се занимават с хигиенизирането, подобряването на околната среда на територията на града, поддръжката на обществените паркове и градини. Също ще трябва да поддържат и озеленяват централния градски парк и цветните градини в централната градска част.

Проектът се осъществява по схема „Нови възможности", с финансовата подкрепа на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

Предприятието ще продължи дейността си минимум 5 години, след приключването на проекта, като ще се финансира от общината или отново ще се търсят външни източници на финансиране.