/ ОУ "Иван Вазов"-Русе
На Велика сряда децата от начален етап от ОУ „Иван Вазов“ посрещнаха скъпи гости по покана на училищното ръководство. Екипът на Сдружение БРТИМ отиде при тях, за да ги заведе на празнично Великденско кулинарно пътешествие.

Великденското хоро се изви за 29 път в центъра на Русе

Събитието беше част от програмата по кулинаротерапия „Тийнкитчън“, която в последните месеци набра голяма популярност. На открито, в училищния двор се случи истинско кулинарно-състезателно шоу.

В надпреварата участваха два отбора, излъчени от IV г клас. Децата от този клас вече са посещавали професионалната кухня на БРТИМ и имат опит в кулинарните занимания, поради което бяха избрани да демонстрират уменията си пред своите съученици.

Облечени по всички правила, с престилки, шапки и ръкавици, отборите изпълниха три задачи. След като изтеглиха жребий, единият отбор приготви десерти от слепени бисквити, а другият - бананови близалки.

Останалите задачи бяха свързани с предстоящите празници – декориране на яйца и хвърляне на яйца в кошница. Участниците показаха творчество и състезателен дух, а публиката ги насърчаваше с възгласи и аплодисменти. Победител стана синият отбор.

Великденско хоро и томбола с над 100 награди в Русе

Публиката също взе участие в състезателните игри. Забавните задачи, сред които пукане балони, скачане с чували и надяждане с козунак, предизвикаха смях и веселие. Накрая всички участници в празника получиха бонбони и си тръгнаха с празнично настроение. „Тийнкитчън“ е дейност на Сдружение БРТИМ в проекта на Община Русе, финансиран от

Програма ЗОВ, а заниманията по кулинаротерапия имат за цел придобиване на знания в областта на кулинарията и здравословното хранене, както и развиване на меки умения.

След края на проектните дейности в края на април, сме отворени към всички желаещи училища, детски градини и граждани, които проявяват интерес да се докоснат до кулинарното изкуство - едно приятно изживяване за малки и големи!