/ /iStock
От 1 октомври тръгва директен бърз влак между Русе и София, съобщиха от русенската областна управа. Композициите ще бъдат обслужвани с четири от новодоставените германски вагони.

Досега се налагаше пътуващите да се прекачват на гара Горна Оряховица.

Най-потърпевши от неудобството за качването и смъкването на багажа при смяната на композициите бяха майките с деца, възрастните и хората с увреждания.

Зад искането на областният управител за директен влак застанаха и кметовете на общините в Русенско, както и министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, нейния заместник русенецът Димитър Недялков и ресорния заместник-министър Бисер Минчев, евродепутата Андрей Новаков и русенските народни представители в 50-ото Народно събрание.

Справка в сайта на БДЖ показва, че влакът ще тръгва от централната гара в Русе в 06.17 часа и ще пристига в София-Север в 12.15 часа.

Поради ремонт на коловозите на централната жп гара в столицата, който желае ще може да хване влак от София-Север до централна гара София в 12.32, като на централната гара той ще пристига пет минути по-късно, т.е. 12.37 часа. От столична община е осигурен удобен градски транспорт, който позволява от гара София-Север до центъра на столицата. На връщане влакът ще тръгва в 14.35 от централна гара София и ще пристига в Русе в 21.53 часа, без да е нужно каквото и да е прекачване.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня