/ iStock/Getty Images
Театърът ще възобнови програмата си на 17 юни с комедията "Двама съвсем голи мъже"
Русенският театър ще има две представления през идния месец. Това съобщиха от културния институт.

Отличиха с грамоти 18 чуждестранни студенти от Русенския университет

Театърът ще възобнови програмата си на 17 юни с комедията "Двама съвсем голи мъже" - на френския драматург Себастиан Тиери. Постановката е режисирана от Николай Урумов, със специалното участие на Михаил Билалов и русенските актьори Йовко Кънев, Кристиана Ценкова и Петя Венелинова.

Второто заглавие в месечния афиш ще бъде "Изненадата" - с участието на Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Ясена Господинова и Тони Тончева. От Русенския театър информират, че местата в залата са редуцирани до 180, а зрителите ще сядат през две седалки - независимо дали са група, или не. Спектаклите ще се осъществяват при строги противоепидемиологични мерки.

Нови две станции ще следят качеството на въздуха в Русе

Екипът на театъра напомня на зрителите, че е необходимо да носят маски през цялото време на престоя им в сградата и салона
. Служителите на културния институт ще следят за стриктното спазване на правилата за безопасност и ще извършват своевременна дезинфекция на салона и на повърхностите, с които зрителите биха могли да имат контакт.

От Русенския театър съобщават, че от 1 юни се възобновяват и репетициите на "Балканска сватба", които бяха прекъснати заради извънредното положение в страната. През идния месец актьорите ще работят и по спектакъла "Суматоха".
БТА