Русенски творец кани ентусиасти да участват в проекта му
Русенски творец кани ентусиасти да участват в проекта му / netinfo

От 25-ти до 30-ти юли, творецът Камен Стоянов ще бъде в града за реализирането на видео проект в публичното протранство. Всеки, който се интересува от перформативни и визуални изкуства може да участва в него.

Преди същинската работа, участниците ще обиколят града в търсене на материали, които да използват по време на пърформанса, който ще бъде на тема – демонстрации и публична проява на остро несъгласие и ярост. Видеото, заснето по време на пърформанса ще бъде представено на изложба в Дом Канети от 23-ти до 28-ми септември, като част от проекта „По местата – Места и протести“. Не се изисква никакъв опит в сферата на актьорското майсторство – единствено готовност и желание за участие в оригинален арт проект.

Първата среща, на която участниците ще имат възможност да научат повече за проекта, ще се проведе на 26-ти юли в 11 ч. в Дом Канети (ул. Славянска 12). Желаещите да участват трябва да се запишат на адрес irena.markova@eliascanetti.org

Камен Стоянов е международно признат български творец, роден в Русе през 1977 г.  След като завършва Академиите по изящни изкуства в София и Виена, той продължава да работи и до днес като асистент преподавател в Университета по приложни изкуства, Виена. В своите творби, които често са шеговити и иронични, той отразява социални, политически и икономически теми, както и самата арт среда като такава.