/ iStock/Getty Images
Русе е с най-много жалби в предизборната кампания извън София. Данните бяха оповестени на брифинг в Общинската избирателна комисия. Повечето сигнали са във връзка с нарушения на правилата за агитация, заяви председателят на комисията Николай Братованов.

Сигналът за изборен туризъм в Пазарджишко е внесен в ДАНС

Подадените от политическите партии и коалиции жалби са 19. Една четвърт от тях са оставени без уважение, а по другите ОИК се е произнесла в посока премахване на агитационни материали.

"19 са за сравнение в Русе, в Бургас - 8 жалби до момента, във Варна - 4 жалби са подадени до момента, в Стара Загора, които са със сходен брой секционни избирателни комисии, имат 3 жалби и Пловдив, забележете, имат 8 жалби, тоест в град Русе наистина върви една напрегната предизборна агитационна кампания от страна на всички кандидати", каза Братованов.

ДАНС влезе в община Кочериново, проверяват адресните регистрации преди изборите

Той призова през последната седмица преди изборите кандидатите и техните поддръжници да спазват добрия тон. От Общинската избирателна комисия в Русе забелязват тенденция да се появяват фалшиви новини по сайтове с цел очерняне на един или друг кандидат.

От началото на предизборната кампания в ОИК-Русе не са получавали сигнали за търговия с гласове
БГНЕС