Публично-частното партньорство навлиза и в образованието
Публично-частното партньорство навлиза и в образованието / netinfo

Първите сертификати за завършено обучение в рамките на проекта за публично - частното партньорство между германското дружество за техническо сътрудничество - GTZ, Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” и русенска фирма за дамска мода ще бъдат връчени в гимназията. На церемонията ще присъстват експерти от дирекция „Култура и образование” на Община Русе, ръководители на учебни заведения, представители на фирми от шивашкия бранш и медии.

Ще бъдат показани новооборудваните зали за практика в учебното заведение и ще бъдат представени учебните програми, новите материали и системата за провеждане на практическите обучения. Събитията от деня ще бъдат финализирани с дискусия за насърчаване кооперирането между училищата и бизнеса с цел подобряване на образователния процес.

Това е третият успешно реализиран проект на германското дружество за техническо сътрудничество по публично - частното партньорство в областта на текстилния бранш. Една от целите на проекта е мултиплициране на добри практики. В изготвянето на учебните материали е представен немският опит, в които е поставен акцент и на най-новите тенденции в бранша.