/ БГНЕС, архив
Три пожара гасили огнеборците в Русенско
Три пожара са гасили през денонощието огнеборците, извършили са и една спасителна операция.

Между 7:30 и 08:00 ч. екип от пожарната е потушил възникнало горене на отпадъци в асансьорна шахта във вход на русенския бл. „Чайка“. Горенето  е ликвидирано на площ около 2 кв.м, без последствия.

Минути след 16.00 ч. екип на пожарната бил изпратен на сигнал в микробус на ул. Плиска в Русе. При пристигане на място е установено, че запалването е било потушено от водача в рамките на двигателния отсек, като причината най-вероятно е била късо съединение.

Между 18.00 и 19.00 ч. пожарникари са гасили пожар в стърнище. Произшествието е било в землището на с. Николово и е ликвидирано на площ около 300 кв.м, със съдействие на техника от кооперацията, като е извършено заораване. Не са допуснати щети, предотвратено е запалването на неожънат блок.

Вчера вечерта спасители от пожарната са извършили действия по спасяването на птица, която е била оплетена в клоните на дърво. Сигнал за случая е постъпил в 20:05 ч. На адреса в двора на детска градина „Детелина“, служителите са установили, че става въпрос за гларус. С помощта на стълба гларусът е спасен и освободен.