/ iStock/Getty Images
Без промяна остава епидемичната обстановка в Дома за стари хора „Възраждане“
По данни на Регионалната здравна инспекция, за последното денонощие на територията на област Русе, са регистрирани осем нови случая на коронавирус.

Огнище на COVID-19 в детска градина в Русенско

Става дума за четири жени и двама мъже на възраст между 32 и 82 години, както и две деца съответно на година и на пет години. Седем от осемте случая са от община Сливо поле, като шест от тях са от Сливо поле, а 59-годишен мъж е от село Голямо Враново. Сред заболелите от Сливо поле са и двете деца, споменати по-горе.

Хоспитализирани са четирима души, като от община Сливо поле са двама мъже на 59 и 73 години, както и жена на 73-годишна възраст. Жената и мъжът, които са на 73 години са на болнично лечение в УМБАЛ „Канев“, а 59-годишният мъж, живеещ в Голямо Враново, е в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков - Русе“.

От Русе има един единствен пациент - 82-годишна жена, която е хоспитализирана в УМБАЛ „Канев“. Всички от новопостъпилите на болнично лечение пациенти са в стабилно състояние, но са с придружаващи заболявания.

Огнище на коронавирус в детска градина в Русенско, 26 деца са под карантина

Останалите четирима души от Сливо поле са оставени под домашна изолация. За момента те са без сериозни оплаквания и в добро общо състояние. Общият брой н диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 337 души, като активните случаи са 60. От тях 20 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

От активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка е съответно 24 и 36. Абсолютно същото е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 201 са жените, а мъжете са 135, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа има и петима нови излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско, са вече 258.

69 души от дом "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавируса

Същевременно през вчерашния ден, са починали двама мъже на 84 и 86 години съответно от Русе и Голямо Враново. 
Те са били с положителен PCR тест и съответно хоспитализирани в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, както и в отделението за лечение и наблюдение на УМБАЛ „Медика Русе“.

И двамата са били с придружаващи заболявания, като 86-годишният мъж е страдал и от сърдечно-съдови заболявания. Ръководството и екипът на Областна администрация-Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

Така смъртните случаи на хора с COVID-19 от областта станаха 18, като девет от тях са от дома за стари хора. Без промяна остава епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“.