Областната администрация информира за усвояване на евросредства чрез интернет
Областната администрация информира за усвояване на евросредства чрез интернет / netinfo
На интернет страницата на Областна администрация Русе е публикуван банер към www.eufunds.bg. Целта е да се повиши информираността на гражданите в Русенска област и да се насърчи участието на обществото в процеса на усвояване на средствата от ЕС, каза областният управител Мария Димова.

По инициатива на областния управител още при стартирането на Оперативните програми на интернет страницата на Областна администрация бяха поставени връзки към всяка от седемте програми.

Сайтът www.eufunds.bg. съдържа пълната информация за Оперативните програми, възможностите за финансиране на проекти, поканите за предложения и списъка на съответните бенефициенти на обществени поръчки.

Сайтът дава информация за новоприетите нормативни актове, свързани със Структурните фондове, както и за стратегически програмни документи, наръчници, ръководства и успешни практики, свързани с управлението на еврофондовете.

Работната група за подобряване на прозрачността и информираността на гражданите, ръководена от вицепремиера Меглена Плугчиева, е взела решение банерът към www.eufunds.bg да бъде публикуван на страниците на всички централни административни структури.