/ Дарик Русе
Искрен Веселинов
102070
Искрен Веселинов
  • Искрен Веселинов
"104 000 лв. от необходимите около 120 000 лв., за изграждането на паметник на Васил Левски в Русе вече са събрани". Това съобщи депутатът Искрен Веселинов, който е член  на Инициативния комитет.

Половината сума за Паметника на Левски е вече събрана

"Даренията са предимно от юридически лица, като най-големия е Община Русе, която даде 20 000 лв. за провеждане на конкурса. Миналата седмица проектът бе одобрен от Националния институт за недвижимо културно наследство, което спъваше изграждането на паметника, а следващата седмица предстои защита на концепцията пред Министерството на културата. След това може да започнат строителните работи", каза още Веселинов.

Военното министерство дарява гилзи за паметника на Левски в Русе

Тази вечер ще стартира още една кампания за набиране на средства.
„Идеята ни е колкото се може повече русенци да се включат, за да може всеки да има принос и той да бъде на всички русенци“ , поясни Веселинов.

Как ще изглежда паметникът на Васил Левски в Русе?

Всяка вечер, от 17:30 до 19:30 часа доброволци ще разпъват шатри в центъра на Русе и ще събират средства. Желаещите ще могат да си закупят картички - 2 лв., плакат на паметника за 10 лв, и портрет на Левски за 15 лв. Идеята е всеки да се включи с каквото може. И ма вариант да се оставят пари и в кутия.

Чуйте повече в звуковия файл: