През лятото се носи непоносима миризма, а през зимата хората се страхуват от пожар
Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица в русенския квартал „Средна кула”, съобщава NOVA.

Отново планини от боклуци пред блок „Кармен” в Казанлък (ВИДЕО)

От години живеещите там не могат да направят нищо, за да попречат на съседа си да складира всякакви боклуци в двора. През лятото се носи непоносима миризма, а през зимата хората се страхуват от пожар.

Съседът бил агресивен, заплашвал с нож, казват още живеещите в района. Подавали жалби до редица институции, никой досега не им е помогнал. От общината почистили само тротоарите. А в двора си, мъжът е натрупал боклуци с височина близо 2 метра.

„Преди няколко години се беше запалило тук, за малко да запали и моята къща”, разказва Огнян Иванов. „През март 2019 г. е направена първата проверка от община Русе, направено е предписание.

Психично болен, въоръжен с нож, тормози съседите си в Бургас (ВИДЕО)

През май е втората проверка, след нея е съставен акт, който от юли 2019 г. прераства в наказателно постановление на стойност 1000 лева. Лицето поради недостатъчни финансови средства е постигнало споразумение да плаща разсрочено наложената глоба”, заяви зам.-кметът Димитър Недев.

По думите му, Общината няма право да влиза в двора, за да почисти. „Всички документи са предадени в Първо районно полицейско управление”, заяви Недев. Той обясни, че такива сметища струват на община Русе 250 000 лева на година.
nova.bg