полиция
полиция / Дарик, архив
Полицията в Русе хвана двама водачи, шофирали след употреба на наркотици, съобщават от ОД на МВР Русе. 

Досъдебно производство е образувано срещу водач, заловен от полицията да управлява, след употреба на наркотици и без книжка, кола с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС.

На 18 септември около 10:30 часа на улица "Рига" в Русе, служители от Второ РУ са спрели за проверка лек автомобил с марка „Крайслер“ и са установили като водач мъж от Русе на 43 години. При проверката станало още ясно, че той управлява превозното средство, след като е лишен по административен ред, а освен това справки за автомобила показали, че е с прекратена регистрация, а регистрационните табели, които са му поставени са издадени за друго МПС. За съдействие при проверката са повикани и пътни полицаи.

След гонка: Задържаха шофьор с редица нарушения


На водача е направена проба с техническо средство, която е дала положителна реакция за употреба на наркотици – метамфетамин. Полицаите са документирали случая, като на 43-годишния са съставени актове, като му е издаден и талон за медицинско изследване, след което е бил задържан и конвоиран до болницата, за да даде проби за химичен анализ.

Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за престъпления.

Хванаха шофьор с метамфетамин и марихуана

Бързо производство е образувано срещу друг водач за управление на МПС след употреба на наркотици.

На 19 септември около 04:00 часа на кръстовището на улица "Връшка чука" и улица "Казанлък" в град Русе, служители от Първо РУ са спрели и извършили проверка на лек автомобил "Фиат Стило“ с русенска регистрация, с водач 21-годишен русенец.

Служителите се усъмнили, че водачът управлява колата след употребата на наркотични вещества и са повикали екип пътни полицаи, за да му извършат проверка за това. Пробата с техническо средство потвърдила съмненията на униформените, като показала положителен резултат за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин.

Жена загина на пътя Русе-Бяла след сблъсък с камион (ВИДЕО/СНИМКИ)


На 21-годишния е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е задържан и конвоиран да болница „Канев“, където пред медицинско лице е отказал да даде проби за медицинско и химическо изследване.

По случая е образувано бързо производство за престъпление.