Д-р Надежда Савова ще меси хляб в Дом Канети
Д-р Надежда Савова ще меси хляб в Дом Канети / снимка:http://www.bread.bg/

Форум „Дунавска промяна” ще се проведе днес в зала „Европа” на Доходното здание. Съорганизатор на събитието е Международно дружество „Елиас Канети”. В основата на проекта, иницииран от неправителствени организации от целия Дунавски регион, е постигането на социална промяна и устойчиво развитие чрез широки граждански начинания.

В средата на януари Дружество Канети беше домакин на първата серия от семинари. Donauwandel стартира през март 2013 близо до град Улм в Германия, където се намира и известният Музей на хляба, а мащабният проект предвижда организирането на разнообразни събития в 14 държави от извора до делтата на река Дунав.

Специален гост на форума е д-р Надежда Савова-основател на Мрежа Хлебни къщи-уникален проект, който обединява хора от 12 страни на 5 континента. Днес от 18 ч. тя ще демонстрира месене на хляб в Дом Канети.

Д-р Надежда Савова е основател на Международния Съвет на Самодейните Средища; Създател на Хлебната Къща в гр.Габрово, към момента Председател на “Народно Читалище ‘Св.Св. Дамасик и Онуфрий Габровски – 2011”; Координатор на международната дейност на Мрежата Хлебни Къщи; консултант по културни политики, пътешественик (на Годината 2012 на Нешънъл Джиографик), презентатор, инициатор, иконописец, и творец с идеи с още много хляб в тях.