/ Община Две могили
Кметът на Общината Божидар Борисов поздрави всички жители на Две могили по повод 50 години от обявяването на населеното място за град. Това стана по време на тържествено заседание на Общинския съвет, председателствано от председателя Стефан Стефанов.

Вдигат паметници на Левски и Ботев в Две могили

В присъствието на народния представител от 19-и МИР-Русе Светлана Ангелова и колегата й Бюрхан Абазов, кметът отбеляза активната подкрепа на държавата в лицето на изпълнителната и законодателна власт за осъществяването на значими проекти на територията на Общината.

В юбилейния доклад Б. Борисов припомни накратко развитието на региона през десетилетията, което бе подкрепено с редица документи, съхранени в Държавен архив-Русе.

В Две могили обсъждат проблемите на пчеларите от двете страни на Дунав

Кметът сподели своето задоволство от отличната работа на екипа си, който с напътствията от страна на общинските съветници допринесе през този мандат за подобряване на инфраструктурата в целия регион, за обновяване на детски градини и други учебни заведения.

В Две могили казаха "не" на езика на омразата

В края на събитието и след приветствията от страна на официалните гости, Б. Борисов връчи почетни плакети за особени заслуги на двама видни граждани, допринесли за утвърждаване престижа на общината - Енчо Петров Стоянов и Петър Стойков Петров.

Нова детска площадка за децата на Две могили за празника

По повод празника кметът удостои с почетни грамоти 70 изтъкнати местни просветни, културни, спортни деятели, здравни работници и други. На площад „Филип Тотю“ в Две могили ще се състои големия концерт на Глория по повод годишнината.