/ Община Две могили
Паметници на двама велики българи, Васил Левски и Христо Ботев, бъдат изградени пред сградата на Община Две могили. Това съобщи кметът Божидар Борисов, на провелата се кръгла маса по повод 182-та годишнина от рождението дякон Левски.

Президентът цитира Левски: В републиката всекиму ще се държи сметка за делата

Срещата бе организирана от Община Две могили, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Клуб „Наследство” и Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1919”.

Участие взеха кмета на общината Божидар Борисов, председателят на ОбС Две могили Стефан Димитров, инж. Великов - зам.-кмет,  Мариета Петрова - секретар на общината, представители на администрацията, на неправителствени организации, граждани.

Прекланяме се пред паметта на Апостола на свободата (СНИМКИ)

Слово за живота и дейността на Васил Левски изнесе подполковник от запаса Стоян Стоянов. Присъстващите възторжено аплодираха изпълнението на двете сестри Мария и Вяра Куневи на стихотворението „Левски” от Епопея на забравените на Иван Вазов.

В продължилата дискусия се включиха активно всички, като освен исторически данни за живота на великия Васил Левски, представиха и свои стихове, посветени на Дякона.