Хванаха чичо и племенник от Подайва с 2,5 кг хероин
Хванаха чичо и племенник от Подайва с 2,5 кг хероин / netinfo

Чичо и племенник от село Подайва са арестувани за притежание на 2,5 кг хероин. И двамата са с множество криминални прояви, сега се разследват от столичната полиция, макар дрогата да е намеренана няколко места.

Първото количесво наркотик - 1.5 кг хероин – е иззето от  служители на ОДМВР-София при предприета проверка на автобус на автомагистрала „Хемус“. В хода на реализирана на 17 септември специализирана полицейска операция, служители на на сектор „Престъпления по пътищата“ към ОДМВР- София спрели за проверка автобус, който пътувал за Варна. В багажа на един от пътниците - А.А./24г./ от исперихското село Подайва, магистралните полицаи открили три пресовки с килограм и половина бяло прахообразно вещество, облепени с кафяво тиксо. На място бил извършен наркополеви тест, при който веществото реагирало положително на хероин. Непосредствено зад автобуса, униформените спрели и лек автомобил, управляван от 56- годишния М.А. от същото село, роднина на пътника с наркотиците. При претърсването, в обувката на водача, била намерена сгъвка с 6 грама хероин.
Последвали процесуално- следствени действия в рамките на образуваното досъдебно производство на  четири адреса в с. Подайва, обитавани от М.А. и племенника му. Оттам са иззети: пистолет, 35 патрона, две електронни везни и още  0.9 грама хероин. Справка в регистрите сочи, че двамата родственици са многократно регистрирани и осъждани за различни престъпления. Чичото има наложени присъди за трафик на високорискови наркотици, заплаха за убийство, валутни престъпления и кражби. В криминалното досие на племенника му  фигурират 18 регистрации за взломни кражби.
След задържането им, на двамата мъже са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Предстои искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“. Действията по разследването продължават под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.