12 ученици от ППМГ представят Разград на национални олимпиади
12 ученици от ППМГ представят Разград на национални олимпиади / netinfo
12 ученици от Профилирана Природо-математическа гимназия „Акад. Н. Обрешков” представят Разград в националния кръг на олимпиади и състезания – съобщават от училищната управа.
Най-много са участниците от ППМГ в Национално състезание по химия, което ще се проведе между 21 и 23 април  в Ловеч. Това са: Даяна Николова Николова, Ашкън Сали Ашкън, Джем Хюсеин Кула, Йоанна Благовестова Игнатова, Симона Деянова Петкова, Джамал Хамид-Реза Баят-Неджат, Несрин Наим Рамадан от 11в клас и Георги Иванов Игнатов от 12в клас, паралелки „Биология, химия и английски език“ с преподавател Веселин Веселинов.
По същото време – между 21 и 23 април – ще е финалният етап на Национална олимпиада по Техническо чертане 21 – 23.04. 2017 г. В нея ще участва Николай Миленов Николаев от 8 б клас, паралелка „Информатика, математика и английски език“. От ППМГ припомнят, че училището има традиции в този вид състезания: четири поредни години възпитаници на школото представят Разград на национално ниво в олимпиадата по техническо чертане. През 2015 г. Адриана Миленова, която е сестра на Николай Миленов, бе първа в България с успех 6.00. До миналата година ги подготвяше Гинка Минкова от Междуучилищния център - Разград.  Николай Миленов е подготвен от преподавателя в ППМГ„Акад. Н. Обрешков“ инж. Христо Терзиев.
На Националната олимпиада по математическа лингвистика, която ще е между  28 април и 1 май в Смолян, е класирана Моника Владимирова Дацова от 8а клас, паралелка „Математика, ИТ и английски език“ с преподавател Емилия Станкова.
Две от олимпиадите вече са минали, но няма обявени резултати от тях.
На национална олимпиада по информационни технологии на 13 и 14 април 2017 г. във Варна разградската математическа гимназия е представлявана от Каролина Петрова Колева, която има през 2015 г. първо място на националното състезание УебЛоз, а през 2016 г. – трето място на същото състезание. Каролина е от 12 б клас, паралелка „Информатика, математика и английски език“ с преподавател инж. Надя Добрева.
В националната олимпиада по Английски език, чиито финален етап се е състоял на 11 април в Благоевград, е участвала ученичката от Математическата гимназия Алиша Горельова от 10в клас, паралелка „Биология, химия и английски език“ с преподавател Анета Инова.

12 ученици от ППМГ представят Разград на национални олимпиади
netinfo

12 ученици от ППМГ представят Разград на национални олимпиади
netinfo