Жестоко убийство на куче разследва прокуратурата
Жестоко убийство на куче разследва прокуратурата / DarikNews.bg, архив

Районната прокуратура в Панагюрище започна разследване по сигнал за обесено куче в панагюрското село Оборище. Направен е оглед на място, при който са установени следи от удари по главата и тялото на животното с твърд предмет.

Умъртвеното куче е предадено за аутопсия във ветеринарна клиника. Назначена е съдебно-ветеринарна експертиза за изясняване причините за смъртта на животното.

Кучето е с неустановена порода, собственост е на 54-годишна жена от Оборище. Предполага се, че е убито между 20-ти и 26-ти септември. Според Наказателния кодекс жестокостта към животни и умъртвяването им са престъпления, за които се носи отговорност.

Преписката за момента е срещу неизвестен извършител, но полицията вече има конкретен заподозрян, потвърди за Дарик говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Подробности за случая обаче ще бъдат изнесени, след като се съберат категорични доказателства, каза Стоянов.

Под ръководството на наблюдаващия прокурор в момента се извършват активни процесуално-следствени действия за откриване извършителя на престъплението.