Засадиха над 300 дървета край новите велоалеи в Пловдив
Засадиха над 300 дървета край новите велоалеи в Пловдив / община Пловдив

Над 300 новозасадени дървета се очаква лятно време да пазят сянка на колоездачите, които ще използват изградените по Транспортния проект на Пловдив 48 км велоалеи.

„Макар и за сметка на фирмата-изпълнител, ОП „Градини и паркове“ засади предвидените по проекта 186 дръвчета. По наша инициатива добавихме още над 120 фиданки навсякъде, където беше възможно“, посочи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

По думите му растителността е много хубава, а най-много е по бул. „Никола Вапцаров“ в отсечката от „Стефан Стамболов“ до Коматевския възел, в участъка на бул. „Христо Ботев“ от Централна гара до ул. „Любен Каравелов“,  край парк „Лаута“, в различни зони по велотрасетата в район „Тракия“, около Младежкия хълм.

„Предпочетените видове са липа, явор, чинар и добре виреещи при пловдивските климатични условия иглолистни дървета“, уточни директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Той се надява пловдивчани да се радват и на приятния аромат на засадените от неговите служители кълбовидни акации между мостовете на Герджика и бул. „Васил Априлов“ по бул. „Марица-юг“.