Въоръжен грабеж е извършен снощи в офиса на бизнесмена Спас Спасов в Пазарджик, при който има двама ранени, потвърдиха от полицията за Нова телевизия. Нападателите са задигнали огромна сума пари, неуточнена до момента. Взети са и златни накити от хората, които са се намирали в сградата към 21ч., когато е станал обирът.

Офисът се помещава в сграда, която се намира в района на жп гарата в града. Предполага се, че нападателите са четирима и са влезли маскирани с огнестрелни оръжия в сградата, където вързали охранителя. Срещу офисът има две охранителни камери, които най-вероятно са заснели престъпниците.

В офиса в онзи момент били собственика Спас Николов, брат му и съпругата му Катя. Двамата мъже оказали яростна съпротива на обирджиите, а те от своя страна открили огън. При стрелбата Спас и брат му били ранени. Откарани са в болница в София. Животът им е вън от опасност.

Всички изходи на Пазарджик са блокирани от полицията още през нощта, а извършителите се издирват.

Спас Спасов се занимава с търговия на сгради и саниране и е от пазарджишкото село Звъничево.Твърди се, че преди години е покровителствал джебчийски групи в чужбина. На местните избори тази година синът му – Антон Николов беше избран за общински съветник от БСП.